dimarts, 10 de març del 2009

La segona promoció


La vivenda és un problema. Un problema, una necessitat i un dret. Per més que s’estigui en crisi, la gent continua tenint la necessitat de viure sota un sostre, els joves d’enmancipar-se i els pares de tornar a la vida tranquila de parella.
L’administració tal i com s’entèn a l’estat del benestar, ha de vetllar, intervenir i incentivar politíques per tal de facilitar l’accés a aquest dret. I així ho està fent, fa temps amb la primera promoció de HPO i ara amb la segona promoció.
Alguna cosa però no acaba de funcionar i és que el poble en va ple. Com pot ser que a la 1a promoció i haguessin bufetades per agafar un pis i ara, a la 2a promoció en prou feines s’arriba a una quarta part dels inscrits?
A més a més, la gent que els hi va tocar un pis a la 1a promoció explica la seva experiència i no sempre és positiva. Només cal entrar al blog que han fet unes quantes persones per posar la seva problemàtica en comú.
Això, sumat a que ara, la demanda de pisos de protecció oficial a Riollet ha baixat, hauria de fer reflexionar als qui gestionen tot plegat.
Tot és producte de la crisi com resava l’IMPSOL? Ben segur que ha influit. El que també és cert és que hi han problemes amb els pisos de la 1a promoció i aquí si que la crisi no i té res a veure. Alguna cosa passa doncs i caldria analitzar-la. O, és que els governants faran com sempre... amagar el cap sota l’ala i mira... qui dia passa any empeny?