dimarts, 17 de març del 2009

La qüestió de sempre


D’ençà que van construir l’autopista per allà fa molts anys, Ripollet vulgui o no hi ha està lligat. Ens passa pel mig i parteix un barri amb la resta de la vila.
La setmana passada llegiem que les obres per inciar el carril VAO, el d’alta ocupació ja estan en marxa i que ben bé ens trigarà 3 anys a estar enllestit.
S’accepta que aquest tram, és el més congestionat i el més utilitzat en quant a cotxes de tot Catalunya. Per això, la proposta d’eixamplar l’autopista des de Ripollet fins a la Capital.
Com sempre, la rodalia acaba revent el que la capital demana. Tot i això, crec que aquesta vegada en podrem treure profit i és que poder arribar a Barcelona amb autobús de manera més rápida i eficient que actualment pot ser altament positiu.
Ara bé, s’em creen nous dubtes. No era a Barcelona i municipis del voltant les que estan fent actuacions per treure els viaductes elevats dels seus carrers? Per antiestètics i per retrògrads? Doncs no ho se... però a la maqueta que sortia a la Revista la setmana passada jo en veia un de viaducte. És aquesta la gran solució? Fins quan? Fins d’aquí 30 anys que entre tots diguem: ostres això s’ha de modificar i per exemple.... fer-ho passar per sota. Pequè es clar.. caldrà dignificar el barri!
I jo em pregunto... i el nostre barri? El del Pont Vell? No cal dignificar-lo? On entra el soterrament en aquesta obra faraónica?
O, es que ens haurem de plantejar formar part de barcelona perquè ens facin cas?