dimarts, 10 de febrer del 2009

Un barri en moviment


M’arriba a les mans la nova revista “C+ Ripollet Notíces” editada per l’Ajuntament i que té per objectiu divulgar el Projecte d’Intervenció Integral al Barri de Can Mas. Me la fullejo.
Trobo força bé el que s’hi diu i les actuacions que s’hi volen fer. Un Centre Cívic al parc Primer de Maig, la transformació del carrer Sant Jaume, accecibilitat al barri, renovació del Parc Rizal i Primer de Maig. Són aquestes obres que ja calia fer. Benvinguts són aquests diners de la Generalitat que, sembla que per una vegada veiem els nostres impostos transformats amb accions tangibles.
Caldrà fer-ho bé. Fer-ho amb el barri i sobretot mantenir-ho. No val a badar, fer obres faraòniques i després tornar a deixar al barri de la mà de Déu. El canvi urbanístic ha d’anar de la mà del social, del cultural... cal mimar el barri.
La qüestió bilingüe de la revista C+ però, no l’acabo d’entendre. No saben català els nostres veïns de Can Mas? Creiem que no són prou espavilats per saber català i els hi diem... tranquils, aquests només tenen capacitat per saber una llengua?. És que no es llegueix la Revista de Ripollet a Can Mas? Crec que si i ho se de bona tinta. Normalitzem-ho home!
Passejo amb la família els diumenges a la tarda i percebo dos tipus de rambles. La rambla a l’alçada del Centre Cultural res té a veure amb la rambla de Can Mas. Allà baix, veus nens ocupant l’asfant; jugant, corrent, amagant-se, amb bicicleta, molta més gent passejant i fent-la petar... la gent allà baix necessita baixar més al carrer i se’l fa seu. Això és macu però també és un indicador de com respira el barri. Cal potser més activitat de carrer tant per menuts com per adults. No seria bo potenciar més encara el teatre al carrer, un espectacle infantil, concerts de tarda... més activitats culturals. Canvi cultural acompanyat de canvi social, canvi de fisonomia física... canvi i sobretot mantenir en un futur aquest canvi.