dimarts, 3 de febrer del 2009

Pagant Sant Pere canta!


El blau torna a estar de moda aquesta primavera que entra i ara l’Ajuntament en vol pintar els carrers del centre. Els hi sembla que el ciment quedarà més bufó.
A mi la sola ideia de col·locar zones blaves a Ripollet em posa la “Gallina de piel” com deia aquell entrenador. I, no és pas una idea nova; aquest tema ja el va plantejar l’any 2000 un antic membre del PSC en aquella època instal·lat a la regidoria de Comerç.
Ben segur que els promotors deuen esgrimir frases com: “És que són l’únic poble del Vallès que no té zones blaves”, “és que ajudarà a descongestionar l’aparcament”, “és que el problema de l’aparcament és endèmic a Ripollet”, “ajudarà al comerç local”...
I jo i estic d’acord. Ajudarà. Però, a canvi de que? De pagar. És una espècie de: “Tu paga! després aparca i no tindras cap problema, entesos?”
És evident que a Ripollet existeix el problema de la mobilitat i l’aparcament, però el centre era una zona d’alt nivell de complicació respecte al parking? Crec que hi han zones molt més compicades: Pont Vell o Can Mas per exemple. Trobar lloc al centre és de dificultat mitjana; trobar-lo a Can Mas... impossible.
Em pregunto doncs, a qui soluciona aquesta zona blava? Als veïns o a la gent que ve al centre a comprar i marxa? Em prgunto on deixaran els veïns del centre el seu cotxe? Hauran de pagar cada dia per deixar-lo? No és això un greuge comparatiu?
El fet de tenir un parking al centre del poble és una oportunitat molt interessant que actualment no acaba de quallar. Per què? No s’en poden fer més de parkings soterrats? Al Carrer Maragall? No es podria fer un control més exhaustiu dels cotxes que s’hi passen mesos i mesos ocupant espai de parking? I els cotxes que es posen en venda; no és això una pràctica no permesa? Perquè no s’hi actua més en aquest sentit? On aniran a parar els diners que es recaudin? La gent vol aquesta solució?