dimarts, 27 de gener del 2009

Petit desastre


Així la podriem calificar; la ventada que dissabte passat ens va afectar a nosaltres a bona part del país.
Ripollet ha patit de valent aquesta inclemència del temps que, segons els experts feia més de 30 anys que no passava. Majoritàriament arbres caiguts, mig caiguts i que en breu hauran de ser retirats per possibles caigudes.
Carrers plens de brossa, branques i trossos d’uralita i teulades; bruts a vessar. Valles publicitàries arrencades i/o doblegades pel màstil com si d’un xiclet es tractessin.
Sembla mentira que el vent pugui fer això. Tant acostumats a tenir-ho sempre tot sota control que, quan la natura s’empipa, ens sorprèn el que és capaç de fer. Sort encara que la nevada de fa unes setmanes no ens va enganxar com aquella que fa unes dècades enrera vam tenir. Hagués estat un gener maleït.
Per veure’n imatges només cal passejar pel poble, entrar a www.ripollet.cat o a http://www.cfripollet.es/ per veure les enormes destrosses que el vent ha provocat al camp de futbol municipal. Un desastre!
Sortir dissabte al carrer era perillós, i ho sé perquè ho vaig ser-hi. Era només qüestió de sort que, d’una revolada et vingués un troç de no se pas que a la cara i t’etzivés una bona fava. Per sort, danys personals a Ripollet en podem comptar pocs.
Passada la tempesta però, caldrà fer balanç de tot plegat i veure quines conseqüències n’ha tingut i de quina manera hi posem remei.
Fora bo que Policia Local i l’Ajuntament ens informessin de tot plegat, de l’estat del poble després la ventada i potser pensar-se en demanar algun tipus d’ajud econòmic a instàncies superiors per tal de minimitzar l’impacte que el vent ha tingut al nostre poble.
Substituir els arbres caiguts tampoc seria una mala pensada.