dijous, 19 de febrer del 2009

Com era Carnaval o Carnestoltes?



Doncs com a vostés els hi agradi. Originàriament als Països Catalans el Terme Carnestoltes és l’utilitzat i no vol dir res més que “Carnes Tollitas” en llatí, és a dir: poder menjar carn abans de quaresma. Carnaval vé de l’italià carnavale i antigament carnelevare, és a dir abstenir-se de carn.
Això pel gran gruix del poble ja ha passat a millor vida i ara afrontem el Carnestoltes com una festa popular, una festa de cohesió social, de dinamització del poble i on, per un dia, tothom deixa la vergonya a casa i transgredeix el més elemental de les normes.
Aquí a Ripollet no llençem tomàquets com a Vilanova o pengem un ruc com a Solsona però tenim una bona colla de gent que surt a la rua faci fred o faci calor. Unes comparses d’allò més originals que fan del Carnestoltes a Ripollet, una festa tant guarnida com el Sant Antoni Abat o els Reis, i pel que sembla, fins i tot aquest any n’hi haurà més gent que desfilarà i amb més comparses.
Sembla ser que els premis econòmics es repartiran entre tots els participats i també a sortejar fins 8 equips de música. Això és una bona iniciativa, ja que ajudes a tothom de la mateixa manera i també t’evites aquells petits malentesos a l’hora de donar premis.
I escolteu tu!, si després de tot plegat encara teniu més ganes de xerinola, tenim el ball de festa i cap a la mitjanit l’inici de la marxa jove pels més marxosos.
I, ja sabeu.. després de Carnaval... 40 dies de bondat.