divendres, 9 de gener del 2009

Montcada dóna el primer pas


Ja fa temps que s’en parla de la qüestió dels horts del Riu Ripoll. Tots els horts que, més o menys del pont de la Ferreria fins gairebé el Poliesportiu tenyeixen de verd la llera del Ripoll al pas per Ripollet.
Són horts que es troben a la llera, a la zona de servitud o a la zona de policia, com se li vulgui dir. Són horts a-legals (curiosa paraula), no regulats administrativament, autogestionats i que van passant en negre, de mà en mà.
És un dels primers espais que veiem a l’entrar i sota les meves ulleres, la impressió no és molt bona. Deixant de banda el perill que suposen les riuades per les persones que i treballen i els taps de brossa que es poden originar arran de les canyes i demés.
D’altra banda entenc que aquest espai serveix per a moltes persones, majoritàriament gent gran per tenir el seu tros; conrear-lo, passar l’estona, distreur’es i fer-la petar. Esdevé doncs una espècie de teràpia. I aquí és quan em sorgeix el dilema moral. On posicionar-me?
Montcada ho té clar i les màquines ja han començat. Tota la llera que pertany al seu municipi està neta d’horts i plantes. Si més no, així es veu passant fent una caminadeta per allí.
Potser s’han anima’t a fer un passeig amb gespa com té el Besós a l’alçada de Torre Baró.
Us imagineu poder anar de Ripollet al mar fent una passejada sobre gespa o pedalejant una bicicleta?
Altre tema seria el problema que hem amagat però no solucionat. Els horts i la seva gent. Podriem habilitar més espai dins Ripollet per fer horts municipals?
De moment però a Ripollet, tot seguirà igual.