dimarts, 2 de desembre del 2008

Crec recordar...


Corrien els moguts anys 80 quan L’Ovidi Montllor va visitar Ripollet. Crec recordar que ha estat l’única vegada que el cantautor i personatge polifacètic va visitar la nostra vila. Un gran gran orgull la seva presència i una gran pèrdua la seva desaparició.
Crec recordar també que va venir a donar nom a la que fins abans de la visita era simplement la plaça del mercat. D’ençà la seva petja per Ripollet, passà a dir-se la Plaça Pere IV (pseudònim de l’ecriptor sabadellenc Joan Oliver) i fins fa 4 dies tots ho recordavem quan veiem aquella placa malgirvada, apedaçada, mig trencada i pintada que hi havia a la dita plaça, allà en un raconet.
Fou un 23 de juny, vigília de Sant Joan de finals dels 80, quan crec recordar que l’Ovidi vingué a petició d’unes d’entitats que formaren part de “La Flama del Canigó”. Allà feu el seu espectacle, arribà la flama a Ripollet i es va batejar la plaça amb el nom de Plaça Pere IV.
Ara la plaça té un altre aspecte. L’han renovat amb aquell art que jo en dic; l’art del ferro rovellat. Tot molt bonic, tot molt bé, però Ai Las!, la placa ja no hi és i amb la seva desaparició també el seu nom i tot el sentit que hi tenia.
I, no és que demani la que ja hi havia... ostres, m’agradaria que s’en poses una de nova. Una que posi ben gran el nom de la plaça, que la identifiqui com a tal, que la dignifiqui a ella, a l’escriptor, a l’Ovidi i a aquella gent que va fer possible que es digués Plaça Pere IV. Una mica d’història local no creieu? O es que n’acabarem dient la Plaça Rovellada?
Creieu que agú de fora podrà trobar aquest indret quan es faci algun acte? Perquè, d’actes en aquest espai s’en fan i molts!
A que esperem doncs a retolar-la? Si no dignifiquem aquesta plaça i el nom de Pere IV, d’aquí poc a Ripollet ja ningú “creurà recordar”.