dijous, 13 de març del 2008

Pi S.O.S (article de la setmana del 17 de març al 23 de març)


Gran temática la dels pisos, inmobiliàries i hipoteques. Temàtica d’actualitat sobretot per la butxaca d’aquells qui tenen l’obligació de pagar cada principi de mes, i/o aquells que han de buscar un pis allà on caure morts.
L’assumpte fa molts anys que està complicat. La vivenda no és qüestió senzilla al nostre entorn però ara bé, les coses han canviat. D’ençà del Boom immobiliari, la gran especulació, l’aprofitament polític i econòmic que alguns en van treure i la precarietat en que van deixar a moltes famílies, ara passem a una altre etapa en la que s’ha passat de les llistes d’espera per comprar pisos a les llistes de posibles compradors de pisos.
La gent ja no compra pisos. No pot, el seu sou no li permet, el seu banc tampoc. Les hipoteques s’han extremat en condicions i la gent del carrer, ja no pot asumir aquestes despeses.
Conseqüència d’això i d’altres variats, els pisos s’han hagut de baixar de preu, hi ha hagut un desinflament de la bombolla inmobiliària i tot està bastant aturat.
El fet de passar de compradors segurs a búsqueda de clients potencials fa que actualment trobem comercials molt ben plantats pels carrers regalan cotxes per l’adquisició d’un pis, dotant de xecs regal i de cuines noves. Trobem també pel carrer gent amb corbata i vestit de pinça repartint paperots fotocopiats fets matusserament a consciència i posant-los als parabrises dels cotxes. Com si fossin de particulars vaja!. Això a més de ser propaganda enganyosa és simptomàtic de com està el mercat. I, també els dimecres al matí, dia de mercat setmanal, et trobes agents inmobiliaris intentant vendre’t la moto dels seus productes.
La construcció va ser el motor de l’economia durant l’antic govern i per això els hi va anar tant bé però ara en començem a pagar les conseqüències. No va ser una política sostenible i això ells i els promotors ja ho sabien. Cada cop hi han més pisos buits (a Ripollet uns 2300).
Ara diuen que es començarà a incentivar el lloguer mitjançant polítiques positives per part de l’administració. Veurem on acaba tot això.