dilluns, 7 de gener del 2008

Estampes de nadal (article de la setmana del 7 al 13 de gener)


El mossèn tocava les campanes el 26 de desembre dia de Sant Esteve patró gran del poble; els locutoris que al llarg d’aquestes festes sempre han romangut oberts tant el dia de nadal com el dia 1 de gener; l’intensa gama d’olors a marisc arreu per on passessis caminant; el típic Nadal a Tres Bandes a TV3; gent amb tot tipus de regals pel carrer amunt i avall; homes i dones amb cadires amunt i avall per encabir a tota la família el sopar de nadal; xurros el dia 1 al matí per amainar la resaca, galtes vermelles de tants petons tal i com deia en Mc Fly amb la vinyeta de la setmana passada; els mítics pessebres al Centre Cultural i a l’aparador de cals Gorina; aquell home tant llarg i tant mític cantant “Tió Tió caga Tió” al costat d’un tronc la mar de gran; la gentada per veure la cavalcada; caramels que llençen els reis; caramels que reben els reis d’un públic entregat però que no té molt clar qui dóna i qui rep; els escombriaires currantes netejant el carrer el 6 de gener al matí; les novedoses llums de baix consum que enlluernen els carrers; les cutres llums de baix consum que enlluernen els balcons, els lladregots de color vermell que pengen de les finestres; regals que no agraden penjats al eBay i per internet; els embolcalls dels regals als containers, la gent que no Reciclina, gent que si; la roba de diumenge fora de l’armari i el fred que no amaina…

2 comentaris:

Anònim ha dit...

i diumenge dia 6 ripollet va ser el poble sense tabac, en 5 bars del poble vaig entrar a comprar tabac i en cap hi havia (la pilar -afores-, los porrones -pizarro-, la carol -dtr figarola-, avenida -av. catalunya, ...). Què fort! finalment vaig anar a comprar tabac a un altre poble.

mcfly ha dit...

Oreneta sòc Mcfly, gràcies pel comentari! només recordar-te que ens encanten les teves seccions i el blog es genial. Segueix volant i opinant!

Una abraçada
mcfly