dimarts, 20 de maig del 2008

Tapem el gris amb colors!

Dijous és dia de Corpus Christi, la festa de l’església catòlica dedicada a celebrar l’eucaristia i proclamar l’autèntica fe cristiana. El Corpus Crhisti però és molt més que tot això i com tota festa tradicional de caire principalment religiosa, ara també ha esdevingut cultural i social. És a dir, on una gent veurà rememorat una data de fe, de meditació i religiositat, altres veurem tot de catifes, carrers del casc antic ben guarnits i un munt de coloraines per tot arreu.
És una festa ben maca que s’ha recuperat fa ben pocs anys i que dóna color i sentiment. És un bon dia si el temps ho permet (quina primavera tant primaveral que estem patint) per sortir amb els fills, avis nets, família i parentela a passejar, a guaitar com treballen, i a fer anar la màquina de fotografia per retratar tants colors i tants dibuixos.
És macu; vull dir el simple fet de convertir per un dia el típic,angoixant i monòton color gris de l’asfalt en tot de coloraines per arreu.
Per no dir ja de les col•laboracions de les diferents entitats que des d’anys enrere venen donant un cop de mà com son els gegants de Ripollet i la nostra colla de trabucaires, el de color lila.
Bé, amb allò de la primavera que comentava abans i les bones pluges que han afectat últimament el país i la quantitat de flors que es destinaran a tapar els nostres carres crec que, qui n’estarà més content de tot plegat seran els del gremi de la flor ornamental que, d’ençà un temps endarrere estaven una mica angoixats. En fi...

Bona festa i que no plogui!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

quin tema més avorrit has triat aquesta setmana

AS ha dit...

Nen, els lectors d'aquest bloc comencem a passar una mica de gana, hehehe... ens tens a pa i aigua! Seria una molt bona notícia que tornessis a publicar regularment. Ànim!

Una abraçada