dimarts, 6 de maig del 2008

El Casals d'estiu

Sembla ser que aquest any s'ha posat fil a l'agulla per intentar resoldre d'una vegada per totes tots aquells problemes que, anys enrere haviem tingut a l'hora de poder apuntar als nostres fills a un esplai municipal. Cues i cues, manca de plaçes en alguns casos i proliferació de casals arreu...
Aquest any, s'ha signat un Pacte que, segons l'Ajuntament solucionarà les mancances fins ara existents. L'any passat allò ja va ser un caos i ningú es va voler escoltar i per això l'Ajuntament hi ha posat un remei.
Aquest remei és diu, Pacte local per l’educació en el lleure 2008-2011 i el portaran a terme tots els agents locals vinculats a educació. Converses, pactes, fotografia amb l’alcalde inclòs i felicitacions per tothom; ara bé, d’aquest pacte se’n deriven certs dubtes;
Diuen que ha estat un “pacte unitari, solvent i amb futur”. Ostres!, si no vaig errat, hi ha un esplai que porta anys i panys fent Casals d’Estiu que no hi es present al Pacte i que crec que farà el seu propi casal com ja va anunciar. Això és unitat i solvènvia? L’objectiu no era posar tots els casals de l'any passat en un? Quina pretesa unitat proclama l’Ajuntament?
En aquest sentit, m'extranya que amb aquest nou pacte, l' entitat que més temps ha estat donat aquest servei a la vila no si senti reflexada i no hi participi. Alguna cosa fa que no tot sigui tant unitari. Que passa amb aquesta entitat? Tampoc ha dit res sobre la qüestió.
M’extranya també que, al veure la fotografia de la signatura, només hi hagin 2 persones de les 21 que es dediquin a l’educaió en el lleure. La resta o ve son directors d’escola, pares, polítics i l’alcalde. Qui ha dissenyat doncs aquest pacte? La gent de l’escola i els polítics?
Altre cosa són les declaracions de l’alcalde en un diari local afirmant que gràcies al Pacte, Ripollet podria tenir a partir d’ara professionals al Casal d’estiu, es podrien donar valors i es podria educar. Tot això gràcies al Pacte. Déu ni do!
Si més no tot plegat és una llàstima i això l'Ajuntament ho hauria de saber. En comptes de pregonar políticament un Pacte d’aquestes característiques podria reflexionar i arribar a pensar que potser no s'han fet tant bé les coses ni en les formes ni en el trasfons. Les proves són evidents!

1 comentari:

Anònim ha dit...

fora bó, que l'estel valorès aquest pacte t'han controvertit.

una mare.