dilluns, 7 d’abril del 2008

El camí cap a Cerdanyola (article de la setmana del 7 al 13 d'abril)

Ens han tancat un pas, un camí una direcció. D’ençà uns mesos enrera ja no és posible passar pel costat de l’Ajuntament que dóna a les grans superfícies comercials. Ara cal desviar-se fins a l’entrada del mateix ajuntament i entrar per la portella petita que, no dubto que és més bonic, ja que les flors i el ferro forjat t’acompanyen, però que fent aquest viatge normalment hom té pressa perquè ha d’agafar el tren, marxar a Cerdanyola i no està per guaitar el paisatge. Necessita escurçar camí i ara li barren el pas.
Que ha passat? Doncs que un extens mur a banda i banda del Parc del Riu Ripoll ho impedeix. Suposo que deuen ser les obres d’aquest nou hotel que volen construir a Ripollet. Hotel amb parking si no vaig errat; aquell parking de la discòrdia on, amb l’excusa que feien falta plaçes d’aparcament (l’estudi de mobilitat així ho deia) el van aprovar mentre que tothom veia que la falta més gran de plaçes era a Can Mas.
El Govern ho ha volgut vendre així: Més comerç, més turisme i més aparcament: més prosperitat per la Vila!. De moment però, més barreres, més obres i més incertesa. La incertesa per no saber ben bé (sobretot els ciutadans normals i corrents) si la barrera de formigò s’acabarà per treure i podrem tornar a passar; o si allà, just allà i haurà l’hotel, quines repercusions positives podrà portar un hotel en un poble tant turístic com Ripollet, quin benefici en treurem de les poques plaçes d’aparcament que l’Ajuntament s’ha quedat, o si els més menuts de l’escola Escursell podran tornar a utilitzar l’espai com a joc (i més avui en dia, on l’Ajuntament hi destina recursos humans i econòmics com el programa “L”esport als Parcs”). Com sempre, només ens queda esperar.