dissabte, 8 de desembre del 2007

Història gratuïta (Article de la setmana del 10 al 16 de desembre)


Crec que a avui divendres 14 de desembre, tothom sap de sobres que la Unió de Botiguers de Ripollet ha posat a disposició dels veïns i veïnes una promoció molt original que consta d’uns àlbums i uns cromos relacionats amb la història de Ripollet. La iniciativa ha estat tot un revulsiu social i popular que fins i tot ha acabat de convèncer als més escèptics del seu èxit rotund.
No és cap broma eh? Només cal fer una mica de poble i de comerç local anan-hi a comprar, per veure que no para d’entrar gent als comerços demanant cromos i àlbums. És tota una bogeria.
A tall d’exemple, personalment he arribat a veure entrar gent a les botigues i demanar fins a 7 cromos de cop!

- Bon dia! Doni’m 7 cromos si us plau!
- Senyora perquè en vol tants?
- Uns per mi, l’altre per la sogra, per la tieta que també fa la col·lecció, per la iaia que ja no pot venir...

Tot un revulsiu. La gent fins i tot fa gimkames de botiga en botiga mirant d’aconseguir tots els cromos. No és comèdia, que la gent entra a les botigues amb grapats de cromos a les mans que fan por. I es clar... els botiguers encantats; altres esmaperduts de l’èxit i altres fins al capdemunt de repartir tant de cromo. D’això n’hi ha per tots els gustos.
Un ocellet m’ha dit i tot que ja hi comença a haver mercat negre d’intercanvi i venda. L’altre dia sense anar més lluny, vaig veure dues iaies canviant-se cromos d’amagatotis al Parc dels Mestres. No m’extranyaria doncs, trobar oferta de cromos al Mercat de Sant Antoni de Barcelona amb una bona reventa i intercanvi.
Serà perquè ens hem tornat historiadors de la nostra pròpia història?, serà la petja que ens va deixar l’Eudald Carbonell amb la xerrada del dilluns al Centre Cultural? Serà que són gratuïts? Serà una bona idea?

Sigui com sigui, això ha estat un èxit de la UBR i cal donar la enhorabona. És una bona iniciativa perquè surt de la societat civil, reforça el comerç local i repassa la nostra història.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Oreneta: tens tota la raó, per la meva part ja he omplert tota la col·lecció, tot i que haig de reconèixer que amb l'ajuda de la mare, i algun que altre intercanvi. Sí senyor, gran iniciativa la de la Unió. Salutacions.