dilluns, 13 d’octubre del 2008

Ballem un Blues per l’V-2


Un Festival amb 9 dies de durada com el del Blues de Cerdanyola amb la seva 21a edició, tant a prop de casa, amb músics de tant renom i vinguts d’arreu com Raimundo Amador, Muchachito o Eric Sardinas i amb un impresionant ventall d’activitats relacionades amb el Festival com xerrades, Jams Sessions, “Sopars and Blues”, “Aparablues”... era per no perdre-s’ho. Com a mínim per als que ens agrada la bona música i en directe, independentment de l’estil.
Ben contrariament de les noticies que m’arribaven referents a la música en directe des del nostre poble. Malauradament ben diferents.
La setmana passada rebia un e-mail a la Balconada d’una persona que em rebotava una circular del bar musical Gènesis V-2.
En aquest correu s’explicava que aquest bar, que portava un temps fent concerts en directe de grups locals cada cap de setmana, havia decidit suspendre la seva programació en directe que tenia fins a l’abril del 2009, sota amenaça de multa de 6.000€ i tancament del Local.
Vaja, que havien posat a l’home entre l’espasa i la paret. Per una iniciativa a nivell privat (perquè es clar, la sala de concerts del Casino va per llarg!) que potrenciava la cultura local, els grups de música del poble i la música en directe ara, havia de tancar.
La veritat és que com de costum, no acabo d’entendre com sota la mateixa llei avui dia, Cerdanyola deixa fer concerts a molts bars de l’estil del Genesis V-2 o inclús menys preparats acústicament i Ripollet pel conrari no.
Que passa doncs amb l’Ajuntament que no es posa d’acord ell mateix? S’omplen la boca amb Gibrelletes però avorten sota pena de multa altres iniciatives, perquè; a la vegada que a Cerdanyola s’escoltava blues, a Ripollet la Policia Local feia aturar amb nocturnitat l’unic concert en viu de Ripollet.