dilluns, 28 d’abril del 2008

Ripollet al 2000 a.C!


Qui ens ho hauria de dir que arribariem a tenir uns avantpassats tant antics? Que Ripollet, abans de ser Ripollet i fins i tot, abans de ser el Palau Ausit, vam ser un petit poblet de pre-històric d’entre l’edat del bronze i l’edat del ferro ara farà uns 4000 anys aproximadament. (i ara doncs on ens situem, a l’edat del plàstic?).
Qui ens ho hauria de dir també que, amb el poc terreny que ja ens quedava per edificar, ens sortirien aquestes sitges i i eines dels nostres avantpassats. Mira que ja es casualitat que en aquest poc tros de terra, casualment allò estigués allà...
I que, amb les restes materials trobades per part dels professionals arqueòlegs que hi treballen allà, (uns 14 en total) podriem avastir un museu força complert. Això dóna molt de joc i realment desvetlla la magnitiud de la troballa. Això va dir el coordinador del projecte i jo afegeixo que em semblaria una idea prou interessant que, ara que tenim un Centre d’Interpretació del Patrimoni Municipal potser caldria que les troballes anessin a parar allà per tal d’engrandir el nostre petit fons museistic i patrimonial com a poble (ja que en un article passat vaig comentar que segons l’IDESCAT, Ripollet patia una manca d’aquests equipaments) .
L’altre dia passejava per la zona i sembla talment una cosa impresionant. Pel poc que es veu des de les tanques metàl·líques, hom veu petites restes, eines d’arqueologia, marques a la terra i petits forats que, si es deixa volar la imaginació, un podria arribar a veure-hi la vida que 4000 anys enrera hi podria haver hagut allà.

1 comentari:

AS ha dit...

Què fort! Aquestes cames són les del ripolletenc/a més antic/ga?

Si és així, per què li falta la resta del cos? Sembla que se l'hagi endrapat un Tiranosaure d'aquests que deurien correr pel Vallès i només n'hagi deixat els peus...