dimarts, 4 de març del 2008

Sant Hilari, Sant Hilari... (article de la setmana del 3 al 9 de març)


Repescant l’article sobre l’oci nocturn que la Revista feia fa cosa d’unes setmanes, la carta a la secció de la bústia de protesta pel model que s’hi plantejava i les 6 hores de The Simpsons que es van fer fa poques setmanes vaig voler dedicar-li el tema de la setmana a l’oci nocturn.
Sabem de sobres perquè ja som grans, quin pa s’hi dóna majoritariament a la nit.
La gran majoria de població, quan surt a les nits ho fa per anar a ballar, sortir a pendre quelcom i moltes vegades sobrepassar-se d’alcohol i d’altres substàncies. La Revista donava a conèixer els espais privats on el jovent hi podia anar. I la meva reflexió era on podrien anar els joves ripolletencs si volguessin gaudir d’un oci no consumista? Enlloc!
L’objectiu de fons doncs, és intentar diversificar les propostes actuals d’oci nocturn, promovent activitats alternatives al model actual.
En aquest sentit l’Ajuntament fa 20 anys que fa tard. Senyors la nit és per dormir si, està clar, però el nostre jovent els caps de setmana l’aprofita d’una altre manera i cal afrontar amb valentia i intentar donar la volta a sorolls molestos, a grans ingestes d’alcohol, a accidents per desplaçaments...
Es veritat però, que començem a veure la punta de l’iceberg amb les noves propostes del Kafetí de Nit o l’Estiu al Carrer (i a l’Hivern?) i en una secció de no tant oci, la Sala d’Estudi Nocturna portada per una entitat: perfecte però no n’hi ha prou. Caldria crear una xarxa prou extensa i variada.
Ens manca un cinema a la nit, una sala de concerts (el Casino per quan?), proposar un Poliesportiu obert fins al tard on els joves poguessin disfrutar d’ell, un Centre Cultural amb activitats de nit, unes piscines descobertes amb pel·lícula a la fresca i bany posterior com les Piscines Picornell fan a l’estiu, cinema al carrer, cineforums, nits temàtiques, concursos de fotografia nocturna... Només cal tenir una mica d’imaginació i imitar models d’altres ciutats (si voleu més informació entreu al blog). Cal un canvi per millorar en tots els sentits: En el descans dels veïns, en la qualitat de l’oferta pels joves, en el fet de culturitzar el jovent, evitar conductes de risc i com a mínim en saber que estem avançant en bon camí.

1 comentari:

Anònim ha dit...

oreneta: les noves propostes del kti son una estafa i la sala d'estudi tot i que la porta una entitat aquesta la fa cobran diners com si fos una empresa privada, a canvi... participar al consell local de joventut, una altra estafa.