dimarts, 29 de gener del 2008

Coses que no acabo d’entendre (article de la setmana del 28 de gener al 3 de febrer)

Resultava curiós la imatge del diumenge a la rambla. A escassos 100 metres de distància, uns celebraven amb to de festivitat el seu aniversari privat però de cara al públic, regalant creuers, oferint inflables per la canalla i donant un suposat to de festivitat i d'altra banda els músics del poble engegaven una diada de protesta fent’ho amb el millor que saben fer: música. El motiu, doncs els hi volen pujar un 100% la quota per assajar als bucs municipals.
Amb l’esdeveniment dels 30 anys d’aquesta empresa privada però, hi vaig trobar coses que no m’acabaven de quadrar. Per exemple, el fet d’haver vist anunciat aquest aniversari en una pancarta al mig de la rambla o anunciat a mode de notícia de redacció al www.ripollet.cat, el web de l’Ajuntament.
Era lícit doncs que una empresa privada pogués penjar una pancarta de bat a bat de la rambla promocionant el seu producte? Si algú em contestés que si, de suposat que estaria d’acord a que les demés empreses privades del poble o poguessin fer emplenant tot l’espai disponible.
L’altre dels perquès és amb quina finalitat és va cobrir l'esdeveniment des d’un mitjà públic? Perquè s'ha disfressat el fet real (que no és altre que l’aniversari d'una inmobiliària) amb trets d'entitat culturali infantil, amb consumicions gratuïtes, pallassos, creuers, gresca i xerinola? Per tal de poder-ho cubrir a nivell periodístic? És lícit doncs que els mitjans públics locals com ara el www.ripollet.cat, donin una àmplia cobertura a l'esdeveniment, anunciant-lo amb la inclusió de la imatge de la pancarta i després fent una crònica amb fotografia del dia i tot?
Seria lícit que un mitjà públic fes mala premsa d'un negoci privat de Ripollet? Ja us dic que no. Doncs a l'inrevés, per afavorir-lo tampoc. Són dos pilars ben diferents, el públic i el privat. Si no s'intenten evitar aquest tipus de complicitats, és fàcil que s'en desprenguin idees errònies, que la gent tregui conclusions,que les males llengues parlin...
Personalment m'hes indiferent que els negocis celebrin aniversaris i que ho facin com vulguin ara bé, allò que paguem entre tots, que sigui pel benefici de tots.