dissabte, 24 de novembre del 2007

El “centru” del poble (article de la setmana del 19 al 25 de novembre)


La remodelació del centre del nostre poble dóna avui en dia molt a parlar. Tant i tant que, fixeu-vos si dóna per parlar que allò que s’ha remodelat és el mercat i, quin lloc més idoni que el mercat municipal per trobar-te a tothom, per fer safareig, per comentar la jugada d’aquí i d’allà per xerrar de tot i tots...
Amb aquesta remodelació s’hi ha afegit un nou element que no és altre que el nou i flamant supermercat de moda. Quin èxit que ha tingut tu! Vas a comprar per allà i veus que la meitat del poble hi treballa, i l’altre meitat t’he la trobes comprant... doncs ja m’explicaràs. Si voleu anar per feina no hi aneu, ja que us hi estareu dos hores xerrant.
Xerrant, xerrant continuem fent-ho intentant esbrinar el perquè d’aquest èxit. La formula d’incorporar un petit hipermercat al costat dels mercats tradicionals per fer una empenta econòmica em sembla molt enriquidor i encertat ara bé, no crec que l’empresa que gestiona l’hipermercat hagui de vendre productes frescos és a dir, productes que fan la competència ditrecte a la plaça tradicional. Al meu entendre, ha de ser un complement al mercat de productes frescos i no una cursa per veure qui ofereix el fresc més bo i bé de preu: que per això ja tenim el mercat. Tot i això, i en confiança... no hi ha ni punt de comparació ni de preu, ni de qualitat, ni de tracte humà, ni de confiança entre un i altre.
Tot plegat però, és una ajuda al comerç local que em sembla prou bé. Ara també, n’hi ha per llogar-hi cadires de com s’ha gestionat. Passat només uns mesos, ja hi ha obres de reparació de llambordins aixecats a la plaça, pilons de la llum malgirbats, ferro robellat per no parlar d’escales que no porten enlloc, però com diria algú: Senyors això és Ripollet!