dimarts, 30 d’octubre del 2007

Article del 19 d'octubre de la Revista de Ripollet

Benvolguts lectors i lectores

Amb aquest article es dóna pas a una nova etapa d'aquesta secció, la qual canvia de nom i personatge però que intentarà mantenir el mateix tarannà que ha tingut fins ara.
El perquè és molt senzill; crec que és important que una població com Ripollet, gran però petita, ciutat però poble (en el seu fons i manera de fer), tingui d'un anònim que parli d'allò quotidià, de les contradiccions de les forces vives (com molt bé deia el meu antecessor) de Ripollet, d'allò que passa al carrer, de fer tocs d'alerta quan calen... En definitiva, parlar de la societat ripolletenca.
Que expressa el nou nom? La raó de la Balconada i de l'oreneta és molt clar: Que més obert, que més enfora al carrer, quin lloc més idoni per fer "safareig", quin lloc més visible que... un balcó? I és clar, per deferència a l'au més bonica del nostre poble i que per desgràcia està desapareixent, doncs l'oreneta.
De fet, a la infantesa, els meus pares m'hi portaven a veure-les a la plaça 11 de Setembre. Allà penjades amb el seu niu color marró. Les recordo perfectament i també recordo perfectament que m'agradava molt aquell moment. És un record molt viu en mi, una au força desapareguda actualment (a Ripollet) i un balcó que li donarà resguard a partir d'ara. Per tot això, la Balconada i l'Oreneta.
La setmana entrant, ja entrarem en matèria. Fins aleshores, bona setmana a tothom!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola company/a!

Felicitats per aquesta iniciativa. Ja anava sent hora que hi haguessin aquestes iniciatives.