dimarts, 11 de novembre del 2008

Canal Plus? (C+)


El tràgic succés de fa dues setmanes ha marcat Ripollet. Vagi per endavant però la meva solidaritat amb tots aquells que estan patint de més a prop tota la problemàtica.
Feta aquesta puntualització, m’agradaria parlar d’un tema que té a veure però no té a veure. M’explico: Arran d’aquest fet, les últimes setmanes, ha sortit Ripollet a tort i a dret per tots els mitjans de comunicació. L’enfoc que moltes vegades se li ha donat a la notícia ha estat desafortunat (i aquí coincideixo amb l’alcalde) i la imatge que s’ha recollit del barri, no ens enganyem: ha estat negativa.
Els mitjans de comunicació d’àmbit supramunicipal haurien d’haver tingut més tacte amb la notícia. Cal filtrar la informació cosa que no s’ha fet.
No s’hauria d’haver relacionat el tràgic succés, amb el barri en concret i de retruc, amb el fenòmen de la inmmigració. “Aquí acostumbra a haver problemas con gente de otros sitios, és un barrio un poco conflictivo” espetegava un ripolletenc a la televisió fent referència al succés.
Així, no s’ajuda al barri; Can Mas s’estigmatitza i a més no tenia res a veure amb la notícia. I se el pa que s’hi dóna en aquest tros de Ripollet com per aquesta ocasió, no estar d’acord amb l’alcalde quan deia que era un barri tranquil i poc conflictiu. No descobriré la sopa d’all si dic que és un barri obrer, un barri d’inmigrants (o no recordem quan vam arribar la majoria de ripolletencs als 60 i 70?) i que ara, després de 30 anys de fer fortuna i molts, poder-se comprar una caseta a Can Vargas n’arriben d’altres buscant les mateixes oportunitats.
Tensions entre la gent? Oi tant. No és un barri senzill i s’hi ha de treballar a fons per evitar mals majors però, el que també tinc clar és que, imatges sortides de la televisió del nostre Can Mas, feien esfereir. Vaja, que qualsevol que no es conegués la zona pensaria no se pas que del barri.
Ara arriben diners de la Generalitat. El Pla de Barris ha engegat i amb ell, una reestructuració urbanística però també de caire social. Esperem que aquesta eina ens ajudi a millorar un dels espais més tocats de Ripollet.


Autor de la imatge:Jean Jacques Dubosc
http://www.jeanjacquesdubosc.com/