dimecres, 8 d’octubre del 2008

Idees per l’inici escolar


Ara que s’ha inciat el període escolar tornen a sorgir els problemes endèmics de circulació de vehicles a les hores punta tant d’anada com de tornada que afecten tant a l’escola, als veïns com a la circulació en general. Eus aquí doncs una proposta que a diferents Ajuntaments d’arreu del País ja s’està fent, entre ells el de Reus.
Perquè no adoptar el projecte de Bus a Peu a Ripollet? Perquè no provar-ho a nivell de prova pilot?
Consistiria en que, una escola concreta s’hi decidís a fer-ho (posem per cas el CEIP Tiana de la Riba). Es faria un estudi de la població infantil d’aquella escola per veure on caldria posar les parades de Bus a Peu que anessin millor.
En aquestes parades hi hauria uns monitor/es que a una hora determinada, s’emportaria als nens i nenes cap a l’escola tot xino-xano, havent-hi 1, 2 o fins a 3 recorreguts diferents per arribar a un mateix punt, l’escola Tiana.
Amb l’Ajuda d’educadors especialitzats, la senyalització com si d’un autobús es tractes, l’aposta de l’Ajuntament i la confiança dels pares ni hauria prou.
Quina seria la tasca dels monitors? Dinamitzar el trajecte, dur a terme la resolució dels petits conflictes que apareguessin durant el trajecte, fer tasques d’informador i sobretot: d’acompanyament als nens i nenes de la parada a l’escola.
L’objectiu final doncs seria anar teixint tot un traçat d'itineraris escolars segurs mica en mica.
Que es potència amb tot plegat? El civisme, deixar el cotxe a casa i evitar embussos, l’educació viària, la convivencia i la salut entre els més petits. En definitiva, fer poble!
Seria possible poder fer-ho a casa nostra? Potser només és qüestió de pensar-s’ho i portar-ho endavant.
I, no us imaginaria-ho pas d’on va sorgir aquesta idea; del Consell dels Infants de Reus. Van ser ells mateixos que van tenir aquesta bona pensada. Caldria escoltar-los una mica més.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ho trobo una idea molt interessa i crec que no seria gaire dificil dur-ho a terme a Ripollet.