dimarts, 12 de febrer del 2008

Una plaça que olora a teatre! (article de la setmana del 11 al 17 de febrer)


L’altre dia vaig veure pel carrer a l’Àlex Casanoves, l’actor, el presentador de televisió, l’artista català. Fa temps vaig veure en Pep Cruz, en Rubianes i un fotimer d’artistes que la memòria ja no em deixa recordar. I tots aquests els vaig veure pels vols del Teatre Auditori, pels vols de la Plaça 11 de Setembre.
De ben segur també, que he anat veient altres artistes igual o millors de dansa, teatre o qualsevol art escènica que no són famosos però que ho fan tant bé com els anteriors esmentats.
No és una casualitat veure’ls passejar per Ripollet, pendre un cafè o petar la xerrada a la Plaça. Té un perquè molt clar: l’Associació d’espectadors del Teatre del Mercat Vell. La gent que tira endavant el projecte d’aquesta petita illa de cultura al centre de la vila. Tota aquesta gent, és la que ens porta aquests artistes, els que conjuntament amb l’administració pública coordina els espectacles infantils, de les entitats, la programació pròpiament dita de l’Associació...
Vaja, que el teatre treu fum. Un espai ben cèntric, ben situat al mapa, portat per una entitat coneixedora de les arts escèniques i facilitadora de cultura als ciutadans de Ripollet. I, a més a més amb presència a una munió d’establiments comercials que hi donen suport. Tot una gran xarxa social.
Reconec el fet que tampoc soc gran asidua al teatre, ni municipal ni comptal però que hi he anat; que i aniré i que hi donaré suport en la mesura que pugui.
Per exemple, aquest divendres no s’hi farà un passi dels millors episòdis dels Simpsons en una sessió de 7 hores? Convinar activitats d’aquest estil fetes per associacions amb la dansa contemporània per exemple, fa d’aquest espai un veritable tresor a conservar!

1 comentari:

Anònim ha dit...

llàstima que la cultura, a vegades, no arribi arreu, ni sigui asequible a totes les butxaquest; per cert estaria bé que al teatre auditori, més enllà del cinema, la dansa, el teatre o la música, hi tinguès cabuda l'art de l'humor i la comèdia.